• Header Home Mmd 01
  • Home
  • Nieuws
  • Belangrijk nieuws als u bent verzekerd bij VGZ, IZA, IZZ of Univé

Belangrijk nieuws als u bent verzekerd bij VGZ, IZA, IZZ of Univé

header logo vgzAls u bent verzekerd bij VGZ, IZA, IZZ of Univé, en u heeft een “Natura polis”, dan gaat u vanaf volgend jaar veel meer bijbetalen voor een kunstgebit of klikgebit op implantaten bij onze praktijk.

Bovenstaande verzekeringen vallen allemaal onder VGZ, evenals Zekur, Bewuzt, MVJP, Zorgzaam Verzekerd en UMC, al deze verzekeraars worden verder benoemd als VGZ.

VGZ sluit contracten af met zorgverleners. De maximale tarieven voor de mondzorg worden elk jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven zijn onder meer gebaseerd op beheersing van zorgkosten en rendabele praktijkvoering. Verzekeraars mogen lagere tarieven aan zorgverleners aanbieden. De meeste verzekeraar streven naar een goede kwaliteit voor hun verzekerden en wijken nauwelijks af van de door de NZa vastgestelde onderbouwing voor de maximale tarieven. De afgelopen 7 jaren zijn de vergoedingen die wij krijgen van VGZ voor een kunstgebit verlaagd of hetzelfde gebleven, terwijl de kosten jaarlijks gewoon stijgen. Na 8 jaar zijn de vergoedingen die wij vanaf 2022 van VGZ gaan krijgen dusdanig laag, en de verschillen met andere verzekeraars dermate groot, dat wij besloten hebben deze contracten niet meer te tekenen.

Als u bent verzekerd bij VGZ en u heeft een “Natura Polis” dan krijgt u alleen de normale vergoeding als u naar een met VGZ gecontracteerde zorgverlener gaat. Dat zullen wij vanaf 2022 dus niet meer zijn. Als u zich niet wendt tot een gecontracteerde zorgverlener, krijgt u een veel lagere vergoeding. Dit kan oplopen tot honderden euro’s minder per prothese.

Heeft u een “Restitutie Polis” dan is er niets aan de hand. U heeft dan vrije keuze van zorgverlener, ongeacht wel of niet gecontracteerd, en u krijgt toch de volledige normale vergoeding. Deze “Restitutie Polis” is op dit moment ruim € 8,- per maand duurder, maar geeft ook vrije artsenkeuze zonder risico op een lagere vergoeding bij een niet-gecontracteerde aanbieder.

Het is de moeite waard voor 2022 een gedegen afweging te maken welke verzekeringspolis u afsluit, zeker indien u vanaf 2022 een kunstgebit of klikgebit op implantaten nodig heeft of de kans daarop bestaat. De meerprijs van een Restitutie Polis heeft u in dit geval al heel snel terugverdiend. Een andere optie is om te kijken naar een polis van andere verzekeraars zoals van bijvoorbeeld CZ, Zilveren Kruis of Menzis. Met onder meer deze verzekeraars hebben wij in 2022 een overeenkomst, zodat u – indien u zorg van ons afneemt – niet geconfronteerd zult worden met een extra bijbetaling indien u een polis afsluit bij één van deze verzekeraars.

Wij hebben wel een overeenkomst voor het plaatsen van implantaten bij VGZ voor 2022.

Partners

KNMT
KRT
KRTP
ONT
NVM

Adres

Mondzorg Drenthe - Meppel
Stationsweg 2
7941 HD Meppel

0522 - 252 852
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tandarts Plaatsen

Openingstijden

Ma:
Di:
Wo:
Do:
Do:
Vr:
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
18:00 - 21:00
08:00 - 17:00

Telefonisch bereikbaar:
Ma t/m Vr van 8:00 - 17:00

/* */